Ascultă Radio România Conviețuiri Live

Editura Junimea, noi apariții editoriale

Cele mai noi apariții ale Editurii Junimea sunt: „Omul izgonit de ceasuri”, proză, de Nicolae Spătaru; „Belladona” sau „Podul Roman”, proză, de Ghenadie Postolache; „Iluzia Popescu”, semnat de către regretatul Alexandru Constantin Popescu și „Niciodată fața cealaltă/ Nunca la otra cara”, versuri, română-spaniolă, versuri, de Radmila Popovici.

Editura Junimea, noi apariții editoriale
Foto: Dumitru Șerban

Articol editat de Maria Constantin, 29 noiembrie 2024, 12:14

Cărțile au fost prezentate, la Iași, în ziua de joi, 21 noiembrie 2024, începând cu ora 14, în incinta sediului Editurii Junimea din Parcul Copou, de către Șerban Axinte, Dumitru Crudu, Maria Ivanov, Valentin Talpalaru și Diana Vrabie. Moderator al evenimentului a fost doamna profesor Simona Modreanu, specialist în Filologie, director al Editurii Junimea.

Cele patru volume au fost prezentate,  concis și lămuritor, de către criticul literar Diana Vrabie, specialist în Filologie. Diana Vrabie a povestit despre volumul de proză Belladonna sau Podul Roman, carte semnată de către Ghenadie Postolache, născut la 2 aprilie 1964 în orăşelul Teleneşti. Ghenadie Postolache este licenţiat al Facultăţii de Jurnalism a Universităţii din Chişinău (1986).

De asemenea, criticul literar, Diana Vrabie, a vorbit și despre volumul de versuri „Iluzia Popescu” (Junimea, Iași,2024), carte semnată de către Alexandru Constantin POPESCU, născut la 19 octombrie 1996 în satul Băneştii noi, raionul Teleneşti, şi s-a stins mult preamatur, la 10 august 2023. Alexandru a studiat la Facultatea de Istorie aUniversităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

A frecventat atelierul „Vlad Ioviţă”, atelier coordonat de către scriitorul Dumitru Crudu. A debutat cu poezii în revista „Timpul din România”, ediţia din Republica Moldova. Filologul Diana Vrabie a spus câteva vorbe și despre volumul de versuri bilingv, în română și spaniolă, intitulat „Niciodată fața cealaltă / Nunca la otra cara”, semnat de Radmila Popovici și a difuzat și un scurt dialog cu poeta Radmila Popovici, care a împărtășit povestea volumului „Niciodată fața cealaltă / Nunca la otra cara”. Această lucrare a fost publicată anul acesta la Editura Junimea din Iași și a fost recent prezentată într-un eveniment cultural deosebit în capitala Spaniei.

Radmila Popovici s-a născut pe 31 august 1972 în satul Florițoaia Veche, Republica Moldova, Radmila Popovici a fost absolventă a Facultății de Litere a Universității de Stat din Chișinău și membră a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și România.

 

Un articol realizat de Dumitru Șerban

Dialogul intercultural în orașul celor șapte coline
dialog intercultural vineri, 13 iunie 2025, 10:01

Dialogul intercultural în orașul celor șapte coline

Programul manifestării a inclus câteva prelegeri interesante susținute de către prof. univ. dr. Evelina Moraru și colonel în rezervă Ioan...

Dialogul intercultural în orașul celor șapte coline
Istoria țării reflectată în apariții editoriale de înaltă ținută academică
dialog intercultural vineri, 6 iunie 2025, 19:49

Istoria țării reflectată în apariții editoriale de înaltă ținută academică

Întâi de toate, povestim despre cercetarea Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa, volum semnat de către reputatul istoric și arheolog...

Istoria țării reflectată în apariții editoriale de înaltă ținută academică
Bate viața SF-ul?
dialog intercultural vineri, 30 mai 2025, 15:37

Bate viața SF-ul?

Interviurile sunt realizate de către subsemnatul și au ca protogoniști scriitorii de fantasy Mircea Țara, Laura Nureldin și Silviu Genescu....

Bate viața SF-ul?
Iașul – județ al interculturalității
dialog intercultural vineri, 23 mai 2025, 19:40

Iașul – județ al interculturalității

Întâi de toate pășim în incinta primăriei din orașul Târgu Frumos, județul Iași, acolo unde stăm de vorbă cu domnul Nicolae Zugravu,...

Iașul – județ al interculturalității
Convietuiri
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.