Pâine de casă, ștrudel cu nuci și hanklich la seminarul de coacere a pâinii de la Amnaș
Într-un sat pitoresc, în Amnaș, la 30 km de Sibiu, a avut loc pe 5 iulie seminarul de coacere a pâinii, organizat anul acesta pentru a 16-a oară de Asociația de femei din Biserica Evanghelică C.A. din România.

Articol editat de Maria Constantin, 17 iulie 2025, 08:14
La acest seminar au fost pregătite mai multe bucate, precum: pâine de casă, ștrudel cu nuci și hanklich în stilul tradițional sibian. Gazda seminarului de coacere a pâinii a fost Maria Zachres, care, împreună cu Helga Meitert, au urmărit îndeaproape și au îndrumat procesul de coacere. La seminar au participat 15 femei.
S-a frământat, s-a rulat, s-a întins, s-a copt și s-a bătut păinea. Dar a fost timp și pentru povești, schimburi de rețete și cântece. Tema din acest an a seminarului de coacere a pâinii a fost pâinea și ospitalitatea. Evenimentul a fost organizat de Margit Kézdi, cea care conduce Asociația de femei din cadrul bisericii evanghelice.
Un articol realizat de Gabi Mezei