GUSTENSTVU, perioada de la Bobotează până la Fărșang

De la Bobotează până la Fărșang, bulgarii bănățeni păstrează un obicei din strămoși, merg în vizită la neamurile apropiate cu care petrec timp de calitate, perioada se numește GUSTENSTVU.

GUSTENSTVU, perioada de la Bobotează până la Fărșang
Foto: Nicoleta Rafaela Ciocani

Articol editat de Maria Constantin, 26 februarie 2025, 16:07

În acest context, membrii corului bisericesc împreună cu femeile din grupul culinar din Dudeștii Vechi au pregătit o mâncare specifică bulgarilor, KĂVĂRMĂ, un fel de ciulama de pasăre, de gâscă, petrecând ore bune de bucurie și bunădispoziție.

 

Un articol de Nicoleta Rafaela Ciocani

18 decembrie, Ziua Minorităţilor Naţionale din România
bulgară miercuri, 18 decembrie 2024, 13:37

18 decembrie, Ziua Minorităţilor Naţionale din România

Deputatul de origine armeană Varujan Pambuccian a declarat la București FM care este importanța acestei zile: „În primul rând înseamnă...

18 decembrie, Ziua Minorităţilor Naţionale din România
Craiova, metropolă gastronomică est-europeană
bulgară joi, 5 decembrie 2024, 14:16

Craiova, metropolă gastronomică est-europeană

Evenimentul a avut loc la Craiova cu scopul de a transforma orașul într-o destinație gastronomică reprezentativă pentru regiune, incluzând și...

Craiova, metropolă gastronomică est-europeană
Festivalul etniilor „Jaku Ronkov”
bulgară joi, 28 noiembrie 2024, 12:13

Festivalul etniilor „Jaku Ronkov”

Evenimentul organizat cu sprijinul Primăriei Dudeștii Vechi și al Consiliului Județean Timiș, a reunit participanți din diverse comunități...

Festivalul etniilor „Jaku Ronkov”
Regal folcloric dobrogean, de Ziua Dobrogei
bulgară joi, 14 noiembrie 2024, 17:18

Regal folcloric dobrogean, de Ziua Dobrogei

Români, aromâni, armeni, bulgari, ceangăi, greci, italieni, romi, ruși-lipoveni, tătari, turci, ucraineni conviețuiesc de secole pe pământ...

Regal folcloric dobrogean, de Ziua Dobrogei