Pâinea italiană, vedeta Târgului Pâinii de la Muzeul Satului
Duminică, 28 septembrie, în cadrul evenimentului „Târgul Pâinii”, organizat de Departamentul pentru Relații Interetnice, în colaborare cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, publicul a avut ocazia să deguste sortimente variate de pâine tradițională italiană.

Articol editat de Maria Constantin, 30 septembrie 2025, 13:17 / actualizat: 30 septembrie 2025, 15:05
Ioana Grosaru, președinta Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., i-a întâmpinat pe vizitatori, care s-au bucurat de specialități apreciate precum „micuțul” ciabattone – o pâine impresionantă, de 5-6 kilograme și un metru lungime, ciabatta, pane con olive și diverse sortimente de focaccia. Preparatele au fost asigurate de Rino Giancola, membru al asociației, care s-a ocupat de aprovizionare.
Pâinea italiană s-a bucurat de un succes răsunător, fiind degustată cu entuziasm până la ultima firimitură. Printre vizitatori s-au aflat și numeroși italieni aflați în vizită la București, care au profitat de ocazie pentru a conversa în limba maternă, dar și diplomați din diverse ambasade, care au descoperit gustul pâinii italiene, de la Algeria până la Sri Lanka.
Evenimentul a adus astfel nu doar un prilej de răsfăț culinar, ci și o oportunitate de dialog intercultural și promovare a tradițiilor italiene în România.